Taşmalı havuzlarda havuz suyu kenarlardan taşar ve taşma kanalları vasıtasıyla denge tankı adını verdiğimiz depoda toplanır.Denge Tankında toplanan su pompalar tarafından emilerek filtre sisteminden geçirilerek filtre edilir ve tekrar havuza geri döner. Bu sistem hijyenik olması ve göze hitap etmesiyle öne çıkar.Havuz suyunun en hızlı kirlenen kısmı su yüzeyidir. Bu sebeple taşmalı sistemler, yüzeydeki suyu en hızlı ve pratik şekilde havuzdan uzaklaştırıp temizlenmek üzere makine dairesine göndermek üzere tasarlandığından; su hijyeni açısından avantajlı bir yapıya sahiptir.Su seviyesi havuz üst kotunda olduğu ve havuz kenarlarından taştığı için “ayna efekti” oluşturur ve bunun yanında havuz mevcut boyutlarından daha büyük görünür
En Çok tercih edilen Havuz modelleri ‘ndne biride Betonarme Havuz lardır. Temelinde ve kenar perdelerinde kullanılan malzemenin betonarme olmasından dolayı Betonarme Havuz adını alan havuzlar iki farklı sistemle yapılır. Bunlardan biri üstten taşımalı betonarme havuzlar diğeri ise skimmer sistemli betonarme havuzlar olabiliyor.
Betonarme havuzların üstten taşımalı sisteme sahip olan çeşitleri, havuz tabanında bulunan besi noktalarından ve bu noktalardan çıkan suyu havuzun çevresindeki ızgaralardan taşmasına yardım ederek denge deposuna taşır. Denge deposunda ise filtreleme ve arınık sistemleri sayesinde temizlenen pompa yardımı ile havuz tabanında bulunan besiler yeniden havuz içinde döndürülür.
Betonarme havuzlarda skimmer sistem içinde havuz kenarlarında bulunan taşma ızgarası veya denge havuzu bulundurmaz. Tabanında bulunan besi noktalarından ve havuzun üst konumunda bulunan skimmer sıyırıcılarından emilerek arınma ve filtreleme sistemlerine taşınır. Ardından pompa yolu ile direkt olarak tekrar havuza gönderilir.
Birçok betonarme ve lineer kaplaması kullanılan havuzlarda su sathı ayırıcı olarak kullanılır. Çünkü bu tarz havuzlarda genellikle denge tankı inşaatına müsait değildir ve dolayısıyla da havuz taşma kanalı yapılmamaktadır. Uygun maliyetli ve daha hızlı bir havuz kurmak isteyenlerin de tercih sebebi olmaktadırlar.Skimmer sistemleri, denge deposunun kurulmasında sorun olan havuzlarda ya da su seviyesinin tam kapasiteden daha aşağıda olması istenen durumlarda kullanılmaktadır. Havuz skimmer sistemi, havuz vakum pompası ile su yüzeyi ayırıcı olarak da kullanılmaktadır.
Skimmer sistemler havuzun kurulumuna, amacına ve yapısına uygun olarak kurulmalıdır. Havuz ekipmanlarının içinde sayılan skimmer sistemleri havuz içindebulunan yabancı maddeleri havuz filtresine ve skimmer sepetine doldurur. Daha çok kullanımı az olan havuzlarda tercih edilir. Bunun yanı sıra bakım, onarım ve kullanımı kolaydır. Denge tankına ihtiyacı olmadığı gibi dip emişlidir.
Havuz duvarına monte edilir. Duvardan su seviyesine uygun biçimde çalışmaktadır. Skimmer sistemler havuzda bulunan suyu havuz filtresine gönderir. Burada suyun temizlenerek havuza iletilmesi sağlanır ve böylece havuzdaki su sirkülasyonu sağlanmış olur. Skimmersistemi, emilen suyu direkt emiş kanalına gönderdiğinden ek olarak bir denge depolama ya da denge tankına ihtiyaç yoktur.
Skimmer Sistemli havuzlarda yapılması gereken bir takım işlemler bulunmaktadır. Öncelikle, skimmer kullanılması düşünülen havuzun su yükseltisi hesaplanmalı ve skimmer kodu ayarlanmalıdır. Skimmer kodu ayarlanırken dikkat edilmesi gereken önemli bir noktada havuzdaki su seviyesinin skimmerin orta seviyesini geçmemesi gerektiğidir.
Skimmer sistemi konumlandırılırken rüzgarın yönü dikkate alınması gerektiği gibi, skimmer sayısı ve çeşidi de havuzun yapısı, büyüklüğü ve tesisatın durumu göz önüne alınmalıdır. Havuza gerekli sayıda ve doğru çeşitte skimmer alınmalıdır.
Skimmer çeşitleri; Dar ağızlı, geniş ağızlı, köşe L tipi skimmer mevcuttur. Lineer ve beton havuz skimmer sistemlerinin çalışma prensipleri aynıdır. Lineer havuz skimmer sistemleri contalı olarak montaj yapılmaktadır. Skimmer sepetinin görevinin en önemli kısmı; kirli su ile birlikte gelen yabancı maddeler ve yaprakları içine hapsetmesidir. Böylece flatör kapağı ile dışarı çıkması engellenir. Skimmer sepeti, havuzun su oranını düşürerek biriken suyu kanalın alanına boşaltmak amacıyla havuzun dibine yerleştirilir. Eğer havuzda bulunan suyun seviyesi skimmerin su seviyesinin altına düşerse o takdirde dip emiş vanası açılır ve havuza su takviyesi yapılır.
Her havuz bizim için çok anlamlı. Ama bazıları var ki dört mevsim arkadaş edinecek kadar çok seviyoruz. Doğru bildiniz: kapalı havuzlar. İster villanıza ister ofisinize isterseniz de sitenize uygun bir kapalı havuz kendinizi çok daha dinç hissettirecek kış aktivitelerinin göz bebeği olacak ve kapalı havuzlara olan hislerimizi siz de paylaşacaksınız.
Kapalı havuzlara dair güzellemeler hiçbir zaman asılsız olmamıştır. Çünkü düşünün ki günün her saati ve her hava koşulunda size sağlık, spor ve eğlence sunacak bir havuzun yerini başka ne doldurabilir? Daha da ilginci kapalı havuzların kişiler kadar işletmelere de kattıklarıdır:
Peki bu kapalı havuzlara nasıl sahip olabilirsiniz? Elbette bir telefonla bizi arayarak! Sonrası jet hızında gelişir. İşte sizi bekleyenler;
Aklınızdaki kapalı havuza sahip olmanın motivasyonu, on yıl garantimizle birleşsin ve yüzerek geçireceğiniz sağlıklı senelere şimdi kavuşun!
Üstten Taşmalı havuzlarda, taşan su taşma kanallarına (ızgaralara) oradan taşma olukları vasıtasıyla taşma ana arterine ve buradan da denge tankına gider. Denge tankına gelen su ise flokulasyon, filtrasyon, ph düzenleme ve klorlama aşamaları ile hazırlanarak tekrar havuza verilir.
Kirlilikler direkt olarak suyun yüzeyine ve bunun hemen altındaki katmanlara çıkarlar. Bu kirlilikler üstten taşırılarak kanallar aracılığı ile en kısa yoldan sisteme geri yollanırlar. Sistemin avantajları şöyle sıralanabilir;
1-Su yüzeyindeki kirlilik en kısa yoldan taşırılarak sistemden uzaklaştırılır.
2-Mükemmel bir mimari estetik sağlar.
3-Yüzme esnasında havuzun duvarları seyri engellemez ve güvenliği artırır.
4-Havuzda oluşan dalgalar havuz duvarlarına çarparak geri dönmez ve soğrulur, taşma kanalından denge tankına gider. Bu sebeple havuz yüzeyi dalgalı olmaz.
5-Taşma tekniğine göre dizayn edilmiş havuzların duvarlarında lokal kirlilik meydana gelmez..
Taşma tekniğine göre yapılacak bir havuzun tüm detayları daha proje aşamasında çözümlenmelidir. Taşma kanalı kesiti, havuzda kullanılması gereken mekanik tesisat elemanlarının miktarı ve kapasiteleri, Denge tankı kapasitesi, diğer boru vs. malzemelerin kapasiteleri doğru ve yeterli olmalıdır.
Üstten taşmalı havuzlarda sirkülasyon debisinin : % 70 ila % 50 si skimmer vasıtası ile emilerek veya üstten denge tankına taşırılarak , kalanı da % 30 ila % 50 si havuz dibinden emilerek karşılanacaktır. Bu durum dikkate alınırsa 115 m3/saat x 0,70 = 80,5 m3 / saat bulunacaktır. Keza skimmerli havuzlarda da aynı debi ve oranlar geçerlidir. Bu durumda , bu örnek havuzda da 10 adet 2” skimmerin her biri 8 m3 su emme durumunda olacaktır. Bu hesapça da secim doğrudur.
Bu havuz için 2” ( 50 mm çaplı ) – 8,5 m3/saat emme kapasiteli 10 adet skimmer uygundur. Böylece skimmerlerin boyutunun, ve sayısının uygun, kapasitesinin yeterli olacağı görülmektedir.
Havuz tabandan ( dipten ) beslemeli tipte ise ; dipten emiş ile havuzun su sirkülasyonu kısa devre yapacaktır. Bu varsayımdan ötürü dip emiş hattı çok kısılacaktır.
Süs havuzları yaşam alanlarını güzelleştiren etmenlerdir. Süs havuzu yapımı projeleri için birçok seçeneğiniz vardır. Yaşam alanlarınızın yapısına göre farklı mimari detayları barındıran süs havuzları yaptırabilirsiniz. İç mekan havuzları yanında klasik bahçe havuzları da tercih edebilirsiniz. Sizin için her türlü dekorasyon ve tarz ihtiyacına uygun malzemelerde süs havuzu üretimi yapıyoruz.
Süs havuzunun nerede kullanılacağına göre tasarım yapılması gerekiyor. Bu havuzlar dekoratif detaylarla yaşam alanlarınızı estetik hale getirebilir. Parkta, bahçede, iç mekanlarda ve daha birçok yerde süs havuzu yaptırabilirsiniz. Havuzu alanın büyüklüğü, konumu ve durumuna göre planlayarak yapıyoruz. Doğru filtreleme sitemleri sayesinde havuzlarınızı en kaliteli şekilde üretiyoruz.
Süs havuzu yapımında yaprak döken ağaç kozalaklı ağaç ve kökleri kuvvetli bitkilerden uzak durulması önemlidir. Ağaçlar arasında yapılacak süs havuzları için özel bariyerler yapılır. Ayrıca süs havuzlarının gün içinde 4-6 saat arasında direkt olarak güneş ışığı alması gerekiyor. Bu durum olmazsa havuz içindeki suda bakteri oluşabilir.
Havuzun kış aylarında donmasını engellemek adına gerekli derinlik hesabı da ekiplerimiz tarafından yapılır. Süs havuzu tasarımı tamamen sizin hayal gücünüze göre olur. Çünkü süs havuzu yapımında bir sınır yoktur. Havuz için öncelikle alan kontrolü yapılır. Daha sonra yer belirlenir. Taleplerinize göre uygun yer özenle seçilmelidir.
Yer belirlendikten sonra süs havuzunun boyutu belirlenir. Planlama ve tasarım aşamasından sonra gerekli kazılar ekiplerimiz tarafından yapılır. Bu işlemden sonra kum katman oluşturulur. Süs havuzu imalatı sürecinde daha sonra astar yerleştirilir. Astar havuz alanında daha büyük olmalıdır. Ardından filtreler yerleştirilir ve süs havuzu doldurulur. En son aşamada son kontroller yapılarak süs havuzu yapımı tamamlanır ve havuz size belirtilen tarihte teslim edilir.
Süs havuzu yapmak istiyorsanız değişik türdeki havuz seçeneğiniz olacaktır. Çeşmeli ve mimari detayı olan bir havuz seçebilir veya klasik olan bahçe havuzundan birisini tercih edebilirsiniz. Çilek havuz türü ise gereksinim için elinde doğru ve değişik malzemeleri bulundurur. Süs havuzu her nerede bulunmasını istediğiniz yerde size özgü çözümler sunabilecek uzmanlardan yardımda alabilirsiniz. Bahçede, parkta ya da farklı bir yerdeki yer alan süs havuzun inşası ve alanın büyüklüğünü, konumunu ve durumun planlama işlemi ile işe başlar. Doğru filtreleme sistemine ek olarak da süs havuz yapılırken uyulması zorunlu birkaç kural vardır.
Süs havuzu inşa ederken yaprak döken ağaçlardan, kozalaklı ağaç türünden ve kökleri kuvvetli bitkilerden yeteri kadar mesafeli olmaları gerekir. Ağaçların arasında orta alana süs havuzu yapılacak ise bu durumda süs havuzunuzu korumak için etrafına bir bariyer oluşturmayı düşünmeniz gerekir.
Süs havuzun günde dört ile altı saat doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmasına dikkat edilmelidir. Bu sayede havuzda alg gelişimini önlemek mümkün duruma gelecektir. Süs havuzun kışı tamamen dönmesini önlemek için derinlik hesabının mutlaka doğru yapılması gerekir. Süs havuzlarının tasarımını firmamızın olanaklarıyla profesyonel bir çalışma ile sizlere sunuyoruz. Dilediğiniz modeldeki süs havuzu zaman tasarrufu ile sizlere sağlıyoruz. Ayrıca yapım malzemesinde güvenilir ve uygun maliyetli üretim yapmaktayız.
Yaz akşamlarında bahçelerinizde kendinizi susun sesinde rahatlatmak istiyorsanız süs havuzu bunun için ideal bir seçimdir. Yaşam alanlarınıza dinginlik getirecek süs havuzları bahçelerinizi ve açık alanlarınızı estetik hale getirmede de etkilidir. Yaptırabileceğiniz çok farklı süs havuzu modelleri bulunur. Bu modeller genel olarak şu şekildedir;
Doğal Süs Havuzu: Bu havuzlar peyzaj çalışmanızın bir parçası olarak görülmektedir. Havuzun serbest biçimli kenarları olmaz. Düz yapıda olan bu havuzların en önemli özelliği etrafındaki alanla uyumlu olmasıdır. Bahçenizde bitkilerle desteklenerek çok estetik bir alan oluşturulabilir.
Yarı Doğal Süs Havuzu: Bu havuz ev ya da alanın etrafındaki görünümü değiştirmek için yapılır. Tuğla, beton ya da taş veranda yanına yerleştirilebilir. Evlerin bahçesinde estetik bir alan oluşturmak adına serbest biçimli şekillere sahip olarak yapılır. Yarı doğal bir tarza sahip havuz türüdür.
Biçimsel Süs Havuzu: Bu havuzlar geometrik şekillere göre yapılır. Bu havuzlarda pahalı malzemeler kullanılır. Bahçelere estetik ve farklı havalar katmaktadır. Bu havuzlar içinde bulunan canlıları öne çıkarır. Pahalı havuz türleri olduğu için az tercih edilirler.
Otel yüzme havuzlarının kendine has bir karakteri olmalıdır ve ister açık ister kapalı olsun, toplu kullanıma yönelik otel yüzme havuzlarının yapımlarının her aşamasında azami dikkat gerekir.
Olimpik ve Yarı Olimpik Havuz imalatı , Periyodik bakımları ve Onarımları tarafımızca gerçekleştirilmektedir. Bu hizmetlerden birine veya bir kaçınca ihtiyacınız var ise bizimle iletişime geçerek teklif isteyebilirsiniz.
Kaplıca havuzları genelde terapi havuzları olarak da biliniyor. Kaplıca denilince akla direk termal ve sıcak su geliyor. Hem tatil yapmak hem de sağlık anlamında sorunları gidermek için tercih edilen kaplıca havuzlarının tasarımları ihtiyaca göre farklılık gösteriyor. Sıcak su barındıran kaplıca havuzları açık ya da kapalı olarak inşa edilebilir. Bu konuda sizlere en iyi hizmeti sunduğumuzdan emin olabilirsiniz. Termal oteller, kaplıca otelleri ve bu tarz hizmet sunan tüm oteller için bir gereksinim olan kaplıca havuzlarının inşası konusunda ayrıntılı bilgi ve hizmet almak için tek yapmanız gereken şey hemen bizimle iletişime geçmeniz olacaktır. Profesyonel ekibimiz kaplıca havuzlarının yapımında gerekli kriterleri yerine getirerek en iyi hizmeti sunuyor.
Havuzlar sadece az aylarında değil kış aylarında da aktif olarak kullanılabilir. Kış aylarında özellikle de kapalı yüzme havuzları tercih ediliyor. Evlerde ya da otellerde, özel amaçlı yüzme için hizmet verilen alanlarda sıklıkla kapalı yüzme havuzları tercih ediliyor. Bu konuda hizmet almak için doğru ve profesyonel bir firmadan destek almanız büyük önem taşıyor. Hem mimari anlamda hem de teknik anlamda yapıla en küçük hata ne yazık ki kapalı yüzme havuzlarının işlevini yitirmesine neden olabilir. Ancak profesyonel bir firma gerek iş ekipmanları gerekse çalışma kadrosu ile profesyonel olduğu için hata riski en az seviye iniyor. İstediğiniz ölçülerde ve tasarımda kapalı yüzme havuzu inşası için hemen bizimle iletişime geçerek ayrıntılı bilgi talebinde bulunabilirsiniz.
Telif Hakkı © 2025 Falcon Havuz - Tüm Hakları Saklıdır.
Falcon Havuz Destekli
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.